Föreläsningar

Jag deltar gärna i paneldiskussioner, konferenser eller andra sammanhang med fokus på ett personligt ledarskap, agila arbetsmetoder, eller att våga byta väg/jobb/bransch/livsstil. Kontakta mig på sarah@sidetracks.se för bokning och pris.

Ledarskap – att leda utvecklare, att leda i förändring

För mig är förändring något fantastiskt och en chans att lära sig något nytt och jag drivs av möjligheten av att det alltid står något enormt och väntar bakom nästa hörn – framåt, framåt, framåt! Men som ledare måste man vara beredd på att alla inte delar den entusiasmen. Jag delar gärna med mig av mina erfarenheter som ledare inom IT-branschen och hur man får sina medarbetare att trivas och prestera sitt bästa och att leda under förändring.

  • Förändring som nedläggning, omorganisationer, uppsägningar
  • Förändring i organisationsflöden
  • Förändring i personalstyrkan
  • Förändring i arbetsplats, digitala möjligheter

Att jobba på Sydpolen

Under vintrarna 08/09 och 09/10 jobbade jag som borrare på Sydpolen där jag var med och byggde neutrinodetektorn Icecube. Det var stundtals ett hårt jobb rent fysiskt men även en mental påfrestning som förändrade mycket kring hur jag ser på mig själv, min familj och mina vänner. Jag visar bilder och berättar om mina upplevelser under 60-90 min.