Sommaren är här – ut och spela Pokémon GO!

Jag har spelat Pokémon GO sedan det kom i Juli 2016. Det föll sig så att jag var ute på många långa barnvagnspromenader då och eftersom spelet utspelar sig i riktiga världen var det mitt huvudsakliga sällskap på promenaderna och ju längre jag gick desto fler ägg kunde jag kläcka och desto fler Pokémon kunde jag fånga.

För mig har det aldrig varit ett fanatiskt intresse utan jag har mest spelat när jag ändå är ute. MEN, det är några saker som gör att jag ändå fortsatt i snart fyra år:

  • Man måste vara ute i riktiga världen och röra sig för att spela
  • Det är ett väldigt socialt spel – man lär sig känna igen andra spelare och det uppstår roliga diskussioner för både vuxna och barn
  • Sympatiska tävlingsmoment – om det dyker upp en Pokémon har alla som ser den chans att fånga den, inte bara den starkaste/bästa/snabbaste
  • Det är logiskt och systematiskt på ett tillfredsställande sätt. Målet (åtminstone för mig) är att fånga alla Pokémon, helt enkelt.

Eftersom spelet är på engelska och inte har någon direkt manual kan det vara lite knepigt att hänga med på vad man förväntas göra i början så jag har satt ihop en liten guide för nybörjare. Än så länge har jag satt ihop tre avsnitt:

  1. Skaffa konto, fixa en fin avatar och fånga din första Pokémon
  2. Vad är Pokémon; sätt att fånga, olika typer, utvecklingar, styrkor etc
  3. Lägg till, och ta hand om, kompisar
  4. Bonusavsnitt: Hur man stänger av ljuden…

… men fler ligger och väntar.