En logga…

I de “starta företag”-guider jag läst pratas det mycket om att man måste tänka på sin digitala närvaro, så tidigt som möjligt och känslan är att man måste finnas på Facebook, Instagram, LinkedIn, egen webbsida, kanal på youtube, osv osv. För alla dessa behövs en logotyp så jag började fundera på vad jag vill säga med min logotyp och kom fram till:

  1. Jag har en startpunkt men ingen slutpunkt
  2. Jag har (just nu) en oklar och snurrig plan för företaget
  3. Allt kommer bli bra – uppåt, uppåt och framåt!

Det här blev min första skiss, med sharpie på papper:

För att kunna göra om min logga till vilken storlek som helst utan att kvaliteten försämras valde jag att göra den vektoriserad direkt och använde Inkscape som är gratis eftersom jag jobbat med det tidigare.

Jag hittade några sidor om färgval i loggor och kom fram till att orange verkar passa sidetracks-känslan bäst då det utstrålar glädje, självförtroende och kamratskap.

Slutresultatet blev lite olika varianter som jag kan använda beroende på sammanhanget.

Givetvis filmade jag medan jag skapade logon så om du vill lära dig lite grunder i vektoriserad grafik i Inkscape kan du titta på resultatet på youtube.

Using Inkscape to create the Sidetracks logo.